Naše holčičky

Aktuálně máme 3 chovné samičky

A tak to u nás začalo…

Dovezla jsem si od úžasné chovatelky ze Sweet Degus 3 krásné holčičky. Záměr byl jasný a ambice veliké. Posílení českého chovu a zpestřit krev zahraničním chovem.

No… Jakožto začátečník jsem se v tom trošku topila i zamotala, ale za pomoci chovatelky z Belgie jsme vybrali vhodného chlapečka k mým holkám. A tak se povedlo a bylo zaděláno na naše 3 první vrhy.

Všechny 3 holky spolu fungují naprosto perfektně, starají se o sebe a navzájem se podporují. Povahově jsou každá jiná. Jsou to správně hysterické ženy jak se patří!

Niaal Lil Sweet Degus

Rodné číslo: 20201101-SWD-34

Datum narození: 1.11.2020

Zbarvení: Lilac

Niaal je u nás ta nejrozumnější, taková ta velká rozumná paní, co má na všechno tu správnou odpověď. Je taky nejvíce mazlivá a klidná.

Má jediného potomka a to malého Klfíka, který dělá posilu dole v klučičí smečce. Předala mu všechny své rozumné vlastnosti a byla skvělou mámou.

Naghini Magic Sweet Degus

Rodné číslo: 20201101-SWD-33

Datum narození: 1.11.2020

Zbarvení: Cream BCC, patched max 50%

Mega je střela. ADHD je její druhé jméno a má ze všeho radost. Jen co dám ruku do klece, hned je u ní a loudí kokinko. Je povahově dost podobná jednomu speeďákovi, který bydlí v klučičí smečce, Baileymu.

Její první vrh bohužel nepřežil, pravděpodobně z důvodu velkého stresu. Mega to však zvládla a je stále zdravá a čilá.

Oasis Alt Sweet Degus

Rodné číslo: 20201105-SWD-35

Datum narození: 5.11.2020

Zbarvení: Black BLC SAC

Ou je u nás největší ženská hysterka. Nerada se bere do ruky a má svoje oblíbené místo v kleci. Když však na manipulaci přijde, vydrží vše co je potřeba.

Měla jeden vrh. Ve smečce zůstává hnědý kluk Willey a možná jeho lila sestřička Tiaa. Další dva bráškové Brio a Beat hledají stále svoje doživotní nové domovy a parťáky.

Design a site like this with WordPress.com
Začít